brain@kortex-bg.com • за записване 02/9534113/15; 0884256533; 0887/912902

Медицински център "Кортекс", гр. София, yл. "Здраве" № 21

ОЗОНОТЕРАПИЯ И ЦЕЛУЛИТ

ОЗОНОТЕРАПИЯ И ЦЕЛУЛИТ

По своята същност целулитът представлява деградирала капсулирана мастна тъкан, в която клетките са с повишено съдържание на H2O. Виновни за целулита са клетките на кожата, както и съединителната тъкан. Еластичността на подкожната съединителна тъкан зависи от броя на мастните клетки. При жените те са много повече, отколкото при мъжете. Мастната и съединителната тъкан дават възможност на мазнините, течностите и токсините да се задържат под кожата. Ето как всъщност се образува целулитът.

 

Много често забързани в ежедневието жените отминават или отлагат лечението му за по-късно. Така ден след ден се натрупват раздути от H2O мастни клетки и оформят целулитни депа. Проблемът е, че тези огнища са не само козметичен дефект, но водят до сериозни циркулационни нарушения. Практиката показва, че голям % от жените с 2-ра и 3-та степен целулит страдат от венозна и лимфна недостатъчност.Ето защо ранната профилактика и лечение на целулита са абсолютно необходими.

 

Озонотерапията е доказано ефективен метод в лечението на целулит. Това се дължи на различните механизми на действие на озона. От една страна, той окислява (изгаря) мастните киселини, успоредно с това отстранява микро-циркулаторните нарушения, ускорява лимфодренажа и освобождава излишните течности от тъканите.Като част от комплексната терапия на целулит, озонотерапията постига намаляване на телесните обиколки, подобрява мускулния тонус и тургора на кожата.