brain@kortex-bg.com • за записване 02/9534113/15; 0884256533; 0887/912902

Медицински център "Кортекс", гр. София, yл. "Здраве" № 21

СЕЦНАХ СЕ – АМИ СЕГА?

СЕЦНАХ СЕ – АМИ СЕГА?

Тази безобидна на пръв поглед неприятност почти винаги има сериозни последствия. Причинява се от незначително напрежение, резки движения, дори силното кихане може да скове цялото тяло с различна по сила болка.
С напредването на годините интервалите между пристъпите се скъсяват и може да се стигне до постоянни болки в кръста, по хода на седалищнишя нерв, подбедрениците и стъпалата, до постоянно затруднено ходене. В медицината се говори за дискова херния, спондилоартроза, спондилоза.

Проблемът не минава с болката!

Степеннта на увредата може да се установи единствено чрез компютърна електромиография - ЕМГ.

Лечението е комплексно и продължително. То е различно в острия и хроничен стадий, затова трябва да се прилага от специалист-физиотерапевт. Целта е да се премахне болката и възпалението на периферните нерви, да се подобри кръвния ток и да се възстанови нормалната двигателна и мускулна дейност, да се предотвратят усложнения като парези, нарушения в оросяването, обездвижване и др. Най-ефикасна в подобни случаи е комбинираната Физиотерапия: озонотерапия, квантова и лазертерапия, дълбока осцилация и др.. Тя стимулира процеса на възстановяване на нормалната дейност на притиснатите нервни окончания, подобрява еластичността на междупрешлените дискове, както и дегенерацията на капсулите им. Болката отшумява, тоносът на мускулатурата се подобрява, изтръпването и умората изчезват.