Медицински център КОРТЕКС Медицински център КОРТЕКС
НАЧАЛО | ЗА НАС | ЕКИП | КОНТАКТИ  
 
Начало СПЕЦИАЛИЗИРАНИ
МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕДИ
ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНИ
НЕВРОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
АЛТЕРНАТИВНА
МЕДИЦИНА
ОЗОНОТЕРАПИЯ ЛЕЧЕНИЕ НА... СПЕЦИАЛИЗИРАНА СЛУЖБА
ПО ТРУДОВА МЕДИЦИНА
 

ЗАБОЛЯВАНЕ ЛИ Е БЕЗСЪНИЕТО?

Мозъкът на човека се нуждае от сън, защото сънят е начин да се възстановят функциите на нервната система.
Хората, страдащи от безсъние, често се оплакват от различни симптоми : трудности при заспиване; нарушен сън; липса на бодрост сутринта; лошо самочувствие през деня; лесна уморяемост; слабост и умора; неспособност да се концентрират в работата и др. За някои безсънието е постоянен проблем, появяващ се почти всяка нощ.
Когато безсънието продължи повече от месец, вече се говори за хронифициране на заболяването. Почти 15% от населението на земята страда от хронично безсъние.
Както главоболието и болките в стомаха, безсънието само по себе си не е заболяване. То може да бъде предизвикано от редица соматични, неврологични и психични заболявания. Приемането на редица лекарства, алкохол и кофеин са също сред едни от най-разпространените вещества, причиняващи безсъние.

В повечето случаи специфичната причина може да бъде определена най-правилно от лекар-невролог. По негова преценка се прави специализиран неврологичен преглед, провеждат се необходимите компютърни изследвания, за да се установят причините за базсънието и да бъде назначено съответното лечение.

Лечението на безсънието в Медицински Център “КОРТЕКС” се провежда обикновено от лекарски екип, в състава на който влизат специалист-невролог- неврофизиолог, който провежда компютърните изследвания, психолог- психотерапевт,а при необходимост и психиатър.
За различните случаи в лечението се включват още физиотерапевт и диетолог, което позволява максимално пълноценна и високо квалифицирана медицинска помощ.
Когато проблемът “безсъние” Ви измъчва безпричинно повече от месец не чакайте неговото хронифициране, а незабавно потърсете компетентната намеса на специалистите.

© 2007 Медицински център "Кортекс"
гр. София, yл. "Здраве" № 21
тел. (02) 953 41 13, (02) 953 41 15
Created by Creato.biz