brain@kortex-bg.com • за записване 02/9534113/15; 0884256533; 0887/912902

Медицински център "Кортекс", гр. София, yл. "Здраве" № 21

ДИСКОВА ХЕРНИЯ

ДИСКОВА ХЕРНИЯ

Клиничната картина на заболяването е характерна и добре изразена- силна, непоносима болка в кръста с излъчване към единия или двата крака, често придружена с изтръпване на крайника.
Ако не се вземат мерки навреме, част от междупрешленния диск може да навлезе в гръбначно-мозъчния канал и да образува дискова херния- усложнение, което води до почти пълно обездвижване, мускулна слабост, понякога затруднения в уринирането.
Единственото решение при лечението на дискова херния доскоро беше оперативния метод.За съжаление хирургическата намеса не винаги дава достатъчна гаранция за решаването на проблема на болния и много често води до нови усложнения.
Рутинните изследвания, необходими за прилагането на терапията са - рентгенография на съответния дял на гръбначния стълб , ЕМГ и ЕНГ за отчитане степента на коренчевите увреждания на нервите и измененията на нервната проводимост.
С развитието на съвремената медицина се откриват нови възможности за изчистване на остатъчните възпалителни промени, причинени от дисковата херния: Озонотерапия, Лазер-ултразвукова методика в комбинация със специализирани физиотерапевтични процедури.
Методите се прилагат в МЦ”КОРТЕКС” под ръководството на специалисти невролози и физиотерапевти.
В резултат на комбинираното действие на медикаментите и физиотерапията,само след няколко процедури се подобрява еластичността на междупрешлените дискове, дегенерацията на капсулите им, възпаленията на нервните коренчета се успокояват, болката отшумява, изтръпването изчезва.

 

Постигнатите отлични резултати при прилаганвето на тази комплексна методика за лечение на дисковата херния дават основания на специалистите за нейното непрекъснато усъвършенствуване с прилагането на все по-новите открития на медицината в тази област на неврологията.

 

ЛЕЧЕНИЕ С ЛАЗЕРНА АКУПУНКТУРА

 

Акупунктурата е лечебен метод от около 3000 години. Лазерната акупунктура всъщност е съчетание на традиционната китайска медицина и съвременните високотехнологични - лазерни апарати, генериращи светлинен поток с висока плътност или концентрирана лечебна енергия. Тази именно енергия действа на акупунктурните точки и рефлексни зони, които от своя страна са разположени на енергийните пътища на организма – меридианите. Ако енергията се движи по тях ритмично, то организма е здрав. Блокирането на места или неравномерния поток на енергия за по-дълъг период от време води до различни заболявания. Чрез действието на лазерната енергия се постига изравняване на потока на енергията и отблокиране на проблемните зоните. Лазерната акупунктура да се прилага до цялостно урегулиране на енергийния баланс по меридиана и в целия организъм, съветват специалистите от МЦ”КОРТЕКС”.


Лечебната методика може да се прилага във всяка възраст, дори при кърмачета и деца. Препоръчителна е при случаи, когато медикаментозното лечение е противопоказно или има нежелани странични ефекти. Лазерната терапията е съвсем безболезнена и безопасна. За 3-5процедури се наблюдават бързи и качествени резултати с траен лечебен ефект при главоболие, мигрена, световъртеж, депресии, страхови неврози, диабетна и алкохолна полиневропатия, шийна остеохондроза, дископатия, радикулит, плексит, слабост и болки в крайниците, след инсултни състояния и др. остри и хронични неврологични заболявания.