brain@kortex-bg.com • за записване 02/9534113/15; 0884256533; 0887/912902

Медицински център "Кортекс", гр. София, yл. "Здраве" № 21

НАРУШЕНИЯТА В ГОВОРА при ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВАТ

Изоставането в развитието при децата може да се дължи на много и различни фактори: - късно прохождане / след 1 год. и 3 мес./;
- късно проговаряне – след 2 год.;
- нарушения в речта / говорни дефекти/;
- метаболитно заболяване;
- вродена инфекция;
- генетично заболяване;
- Детска Церебрална Парализа и др.
Всички те в основата си имат неврологична причина и първите възможности за диагностициране са в неврологията – чрез специализирани неврофизиологични изследвания.

Медицински Център “КОРТЕКС” разполага с модерна апаратура за изследване на мозъчната функция – ЕЕГ и Цветна мозъчна картография на ЕЕГ, с помощта на която се прецизира информацията за причините на заболяването.
Под ръководството на специалист –детски невролог се назначава съответното медикаментозно лечение / при нужда / и се контролира периодично състоянието на биоелектричната активност на мозъчната кора.

Специализираната лечебна дейност се води от логопеди и психолози с активното участие на родителите и близките на детето и изисква продължителност и особено внимание, за да се постигнат добри резултати.

 

СПАСЕТЕ ДЕТЕТО ОТ ЗАЕКВАНЕТО

Детето заеква – това означава, че има неврологичен проблем.
В голяма част от случаите заекването може да е единствен признак на детската невроза. Тя може да се дължи на наследственост, стрес, уплаха, емоционално пренапрежение. С времето заекването може да се съпровожда от непроизволни движения , плачливост, лесно изморяване, нощно напикаване, необщителност и враждебност.
Не допускайте това да се случи!
Модерната неврология има сигурни средства за диагностика и лечение на заекването. Колкото по-бързо се диагностицира причината, толкова по-сигурно е излекуването.
В МЦ “КОРТЕКС” ще получите бърза и точна диагноза на заекващото дете под грижите на специалист – детски невролог и с помощта на специализирана компютърна апаратура. Цветната мозъчна картография на ЕЕГ дава прецизна информация за състоянието на биологичната активност на мозъчната кора и дейността на отделните мозъчни центрове. Това помага на лекаря за назначаване при необходимост на най-подходящата медикаментозна терапия.
Лечебният процес е продължителен под ръководството на специалист логопед и с консултации от психолог при нужда. С помощта на активното и грижовно участие на родителите и близките на детето и под ръководството на специалистите заекването може успешно да бъде излекувано.