brain@kortex-bg.com • за записване 02/9534113/15; 0884256533; 0887/912902

Медицински център "Кортекс", гр. София, yл. "Здраве" № 21

ПРИЛОЖЕНИЯ НА ОЗОНОТЕРАПИЯТА

ПРИЛОЖЕНИЯ НА ОЗОНОТЕРАПИЯТА

ОЗОНОТЕРАПИЯТА се ражда в Германия, след години използване на озона за медицински цели бива пренесена в Италия, където получава широко разпространение след като се потвърждава нейната висока ефикасност в патологията на дисковата херния (Verga).

 

Няма да сгрешим, ако кажем, че озонотерапията днес е най-леката и в същото време най-ефикасната терапия за дисковите хернии (дорсални, цервикални или лумбални).

 

Специализираните медицински информационни канали не отдават на озонотерапията дължимата значимост. И все пак ползата от нея е огромна. Доказват го безбройните пациенти, които предават "от уста на уста" истината, за нейната ефективност при различните заболявания.

 

Германските лекари винаги привилигероват дезинфектантното и реологично действие на озона върху смущенията в кръвоснабдяването. Италианската школа въвежда използването му при дисковите хернии.

 

Приложения

 

Озонотерапията се отличава с лекота на прилагане, добра поносимост при пациентите, пълно отсъствие на странични ефекти и висока медико-социална и икономическа ефективност. Тя има широк диапазон на действие: бактерицидно, вирусоцидно, фунгицидно, имуномодулиращо, антитоксично и дезинтоксикационно, а използването й съкращава срока на лечение и степента на смъртност и инвалидност.

 

Патологии, при които се посочва като метод на лечение:

ортопедия, ревматология и травматология:
артрози и артрити, включително ревматоидни и псориазисни артрити,тендинити, синдром на карпалния тунел, цервикални и лумбални дископатии (цервикална брахиалгия и др.)
смущения в циркулацията:
артерийна, венозна и лимфна: периферни васкулопатии от венозен и артериен характер (флебит, периферна венозна недостатъчност, диабетна микроангиопатия, периферни язви от васкуларен и дисметаболичен характер,лимфедеми)
неврологични смущения:
от проблеми с паметта до церебрална исхемия, множествена склероза, енцефалити от различен характер (тензионни и васкуларни)
болести на третата възраст със спад във физическия и умствения тонус:
болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, отосклероза
ретинопатии
хепатит
гастроинтестинален апарат:
гастрит, дуоденит, колит (синдром на раздразнено дебело черво, язвен колит)
пикочо-полова система:
цистит,вагинит
дерматологични болести:
херпес симплекс и зостер, остри и хронични екземи, контактни дерматити, акне,псориазис,микоза
състояния на имунна недостатъчност и автоимунни патологии